woensdag 25 januari 2017

Vier redenen waarom Kung Fu Panda geweldig is

Kung Fu Panda is serie van drie animatiefilms over Po, een onhandige panda die uitverkoren is om de Kung Fu drakenstrijder te worden. Ik word blij van alle drie de films, omdat ze zo kleurrijk en mooi gemaakt zijn. De koddige anti-held Po is ontwapenend en grappig.

Levensles


In deel drie komt deze levensles voorbij: Wees altijd jezelf. Wanneer Po wordt geselecteerd om zijn mede-kung-fu-meesters de Furious Five te trainen, probeert hij krampachtig zijn leraar Shifu na te doen. Dat lukt uiteraard niet. Po en Shifu zijn heel verschillend, maar zodra Po zijn eigen stijl probeert, is hij wél succesvol. Hetzelfde geldt voor het echte leven: iemand anders imiteren werkt meestal niet.


Awesome


"Everything is awesome." Oh, wacht, verkeerde film. Da's The Lego Movie. (Ook leuk, op het teleurstellende 'human intervention'einde na.) Po, is ondanks zijn gestuntel, meestal erg onder de indruk van zijn eigen briljantheid. En daarom past acteur en muzikant Jack Black ook zo goed bij dit karakter, omdat hij met z'n band Tenacious D op dezelfde wijze de awesomeness van rock- en metalmuziek laat zien, met een vette knipoog, maar met volle overtuiging. 

Dit zijn wat mij betreft de vier redenen waarom je de drie Kung Fu Panda films moet kijken:
  1. De films zijn visueel prachtig om te zien
  2. Jack Black als de stem van Po is awesome
  3. De films zitten vol inspirerende quotes en wijze levenslessen
  4. Je zit de rest van de week met '(Everybody was) Kung Fu Fighting' in je hoofd
Volgens mij staan ze op dit moment alle drie op Netflix. Ik zou het leuk vinden als je hieronder laat weten wat je er van vond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten