maandag 5 september 2016

Recensie: Gezonde thee van Fern Green

Als thee- en mooieboekenverslaafde vind ik het boek Gezonde thee van Fern Green helemaal geweldig! Prachtige vormgeving en foto's. Het boek heeft een uberstevige, dikke kaft, die het een mooie uitstraling geeft.

In deze serie is eerder ook al het boek Groene sapjes van Fern Green uitgebracht. (Tip van Studio Konijn: bij Yoga Magazine zit deze maand een pocketversie van Groene sapjes.)

Gewaagde theecombinaties

De foto's zijn echt heel mooi. Er staan zeer leuke samenstellingen in. Als stadsmeisje zonder uitgebreide moestuin vind ik de gesuggereerde ingrediƫnten voor de thee meestal aan de ambitieuze kant. Lavendel en gember lukt nog wel, maar een aantal kruiden is wellicht te hoog gegrepen als je midden in de stad woont.


Lavendel en gember

Redactie

Een vriendin, die een uitgebreide moestuin heeft, en daar ook plukthee serveert, attendeerde mij op een foutje na het doorlezen van het boekwerk: Meerdere malen wordt citroenmelisse beschreven maar staan er foto's bij van de citroenverbena. Een totaal andere plant. Aloysia citriodora is de naam. Citroenmelisse is de Melissa officinalis. Ik hoop dat dit in de volgende druk is aangepast, het boek is momenteel in herdruk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten